Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
April 9, 2014
Artikel delen

Aantal leerlingen online eindexamentraining stijgt fors

Het aantal leerlingen dat zich inschrijft voor online eindexamentraining is dit jaar fors gestegen. E-learning ontwikkelaar KansVanSlagen ziet nu al ruim 50 procent groei in het aantal gebruikers van haar aanbod ten opzichte van vorig jaar. Inmiddels maken ruim 1200 leerlingen gebruik van het aanbod van KansVanSlagen. De verwachting is dat dit aantal nog sterk zal toenemen. De piek in het aantal aanmeldingen ligt meestal rond half april. De toenemende vraag naar online lesmateriaal wordt niet alleen duidelijk in het aantal verkochte oefenmodules, ook het aantal views van korte instructievideo’s te vinden op het Youtube kanaal van de organisatie stijgt sterk.

Opmerkelijk is het verschil tussen jongens en meisjes in voorkeur voor korte instructievideo’s of volledige trainingsmodules. Uit een analyse van 30.000 views blijkt dat jongens (54%) vaker kiezen voor korte instructievideo’s op Youtube ten opzichte van meisjes (46%). Meisjes (58%) daarentegen kiezen vaker dan jongens (42%) voor een meer gestructureerde aanpak met een volledige online eindexamentraining.

Een van de redenen van de forse stijging is dat de kernvakkenregeling voor scholieren een stuk meer druk legt op de eindexamens. Leerlingen mogen maximaal één 5 op de eindlijst hebben staan voor wiskunde, Nederlands en Engels en worden onzekerder over hun kans van slagen. Voor veel leerlingen reden om op zoek te gaan naar extra mogelijkheden om te leren. Online eindexamentrainingen zijn een waardevolle aanvulling op het bestaande onderwijs. Met dit online lesaanbod hebben leerlingen toegang tot alle lesstof die ze moeten kennen voor hun eindexamen op een manier die veel verder gaat dan leren uit een boek. Leerlingen kunnen alle video’s met uitleg op overzichtelijk manier en op eigen tempo en gelegenheid doorlopen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS