Link: https://icthealth.nl/nieuws/radboudumc-krijgt-vier-nieuwe-ai-labs
Kwaliteitsimpuls voor het onderwijs
Het basisonderwijs is duidelijk op zoek naar instrumenten om de kwaliteit van het primair onderwijs te verhogen. Uit onderzoeken blijkt dat ICT daar een wezenlijke bijdrage aan kan leveren. Maar welke ICT middelen verhogen de prestaties van de leerling en waarmee bereiken we die hogere kwaliteit? Deze vraag was voor TeleBlik en Cédicu het uitgangspunt om de handen in één te slaan.
Krachten gebundeld
U leest het goed Teleblik en Cédicu hebben vanaf heden, de handen ineengeslagen. Deze samenwerking is goed nieuws voor het primair onderwijs. De digitale leeromgeving "Laat eens zien!" van Cédicu is nu verrijkt met het omvangrijke videoarsenaal van Teleblik. Het resultaat is een digitale leerwereld die revolutionair genoemd mag worden!
Teleblik is bij veel basisscholen bekend als het indrukwekkende beeldarchief waarin duizenden uren film- en tv materiaal is opgeslagen. Dit materiaal is gedigitaliseerd en beschikbaar gesteld aan het onderwijs.
Laat eens zien!
Cédicu heeft onder de naam "Laat eens zien!", een digitale leeromgeving ontwikkeld voor het basisonderwijs waar reeds honderden basisscholen gebruik van maken. In deze leeromgeving staan videobeelden, animaties en interactieve opdrachten centraal. Afgestemd op alle groepen van het basisonderwijs en uitgaande van het curriculum. Didactisch verantwoord lesmateriaal, speciaal ontwikkeld voor het Nederlandse basisonderwijs.
Een eigentijdse manier van werken die kinderen kennis, begrip en inzicht geeft, uitgaande van de kerndoelen. Tevens zijn de fragmenten, digitaal gekoppeld aan de bestaande lesmethodes.
Waarom deze samenwerking?
Met het indrukwekkende beeldarchief van Teleblik heeft de leeromgeving van "Laat eens zien!" een interessante verdieping gekregen. Nog meer beeldinformatie over de onderwerpen die in het basisonderwijs behandeld worden. "Laat eens zien!" levert in de leeromgeving de begripsvorming, Teleblik de verdiepingsstof. Twee leerbronnen die, letterlijk en figuurlijk, met elkaar verbonden zijn. Eén omgeving dus een nog groter gebruikersgemak voor de basisscholen.
De praktijk
Op veel scholen in het basisonderwijs heeft het digitale schoolbord zijn intrede gedaan. Deze samenwerking levert ideaal lesmateriaal voor deze toepassing op. Hoe werkt dat dan? Wanneer een onderdeel uit de leeromgeving van "Laat eens zien!" gebruikt wordt, laat de zoekmachine direct de fragmenten van zowel "Laat eens zien!" als Teleblik zien. En dat ook nog eens gekoppeld aan de bestaande lesmethodes. Hiermee is een boeiende, speelse en leerzame kenniswereld gecreëerd. Een veilige, afgeschermde wereld die zowel klassikaal als individueel "bewandeld" kan worden. Meldt u aan als partner en ervaar deze nieuwe samenwerking. Aanmelden kan via: http://webshop.cedicu.nl/partners/aanmelden.php
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.