Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
November 21, 2017
Artikel delen

Leren met een robot in de klas

De Robot in de klas. Voor de leerlingen van Christelijke Basisonderwijs Oranje Nassau school is dat niet nieuw meer. Vorige maand heeft de school Robot Onsy, vernoemd naar de school, aangeschaft. Robots gaan een grote rol spelen in de toekomst van onze kinderen. Met de RoboTutor gaan de leerlingen, onder leiding van medewerkers van de TU Delft, de toekomst verkennen.

Geldermalsen – Kinderen van alle groepen,wordt de kennis bijgebracht de Robot te programmeren. Hoogleraar Koen Hindriks van de TU Delft geeft workshops. De medewerkers van de school is de nodige kennis bijgebracht, zij nemen straks het werk van de TU-mensen over. Wel onder supervisie van de TU Delft. Koen Hindriks: "Dit is schitterend werk. Je staat verstelt over de belangstelling bij de jeugd. Meisjes zijn nog feller dan de jongens. De school doet mee aan het project interactive robotics, wat is gelieerd aan de TU Delft. Met de RoboTutor, zijn de kinderen op ontdekkingsreis. Ze leren niet bang te zijn voor een Robot. Een Robot doet niets wat de mens niet wilt. De mens blijft altijd de baas. Spelenderwijs leren ze de Robot opdrachten te geven."

Functioneel

De directeur Arjan Veldsink, is blij dat de school eigenaar is geworden van een Robo Onsy. Voor hem kunnen de kinderen niet vroeg genoeg met Robots in aanraking komen. Veldsink over het gebruik als lesmiddel. "De Robot gaat functioneel ingezet worden. Kinderen kunnen samen met de Robot de tafels leren of sommen maken. De Robot vraagt, het kind moet antwoorden. De Robot zegt goed of fout. Hij kan voorlezen. Kinderen leren dat de Robot een sociaal maatje is en ook zijn beperking heeft. Zij krijgen vaardigheid in het schrijven van programma's."

Syb Volkinga (7) : "Het is spannend om dit te doen." Joris Wingers (6): " Wie wil zo'n Robot nu niet hebben."

 

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS