Link: https://icthealth.nl/nieuws/radboudumc-krijgt-vier-nieuwe-ai-labs
NTR vernieuwt schooltv.nl
De website schooltv.nl wordt door de NTR compleet vernieuwd. Het omvangrijke videoarchief van Schooltv is binnenkort voor iedereen aanklikbaar. Leerkrachten in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs kunnen straks nog gemakkelijker en sneller zoeken in het aanbod van Schooltv en de Schooltv-beeldbank. Binnenkort staat de bètaversie online op schooltv.nl
Makkelijk zoeken
De vernieuwde website bevat veel afleveringen van de bekende Schooltv-programma’s, fragmenten en video’s uit de Schooltv-beeldbank. Het zijn er nu al circa 10.000 en dit aanbod zal jaarlijks groeien. Behalve een nieuwe frisse vormgeving is de zoekfunctie op de nieuwe website geoptimaliseerd. In slechts een paar klikken vindt de bezoeker de juiste video. Aan alle video’s op schooltv.nl zijn educatieve trefwoorden gekoppeld om het zoeken te vergemakkelijken. Elke bezoeker kan bovendien filters toepassen door bijvoorbeeld een specifieke leeftijdscategorie (0-4, 5-6, 7-8, 9-12, 13-15 of 16-18) aan te klikken. En zoeken gaat niet meer via vakken, zoals biologie, maar meer op kernbegrippen zoals ‘natuur’. Een snelle manier om een video te vinden die past bij een thema waar de leerkracht met de klas aan werkt.
Focus op educatieve video’s
Alle video’s in de database krijgen het NTR Schooltv-keurmerk. Hierdoor is duidelijk dat het beeldmateriaal verantwoord is voor gebruik in de les. Een handige nieuwe tool is de deelknop die bezoekers bij iedere video gaan vinden. Zo zijn fragmenten en clips gemakkelijk via e-mail of social media te delen met collega’s of ouders. Hierdoor kunnen leerkrachten een actueel en in de klas besproken onderwerp ook thuis nog eens onder de aandacht brengen.
Mijn Schooltv
Lessen zijn straks nog eenvoudiger voor te bereiden door een profiel aan te maken op ‘Mijn Schooltv’. Hier kan de leerkracht video’s verzamelen, opslaan en in een speellijst achter elkaar zetten. Dit profiel is op alle apparaten te raadplegen. Zo kan iedereen thuis op een pc een les voorbereiden, en die op school nog even aanscherpen op een smartphone, tablet of laptop, om vervolgens te tonen op het digitale schoolbord. Op alle apparaten ervaart u dezelfde hoogwaardige videokwaliteit.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.