Link: https://icthealth.nl/nieuws/radboudumc-krijgt-vier-nieuwe-ai-labs
Onderwijsvernieuwing in tijden van corona
Nu de coronacrisis het onderwijs een nieuwe kant op dirigeert, lijkt er meer ruimte te ontstaan voor allerlei wilde ideeën. Wat houden ze in? En kan het onderwijs zich, juist in tijden van of na corona, vernieuwen? In dit artikel lichten we een paar ideeën uit.
Door: Anne van Gastel-Firet | Onderwijs van Morgen.
Alles veranderde toen half maart de scholen sloten. Leraren moesten opeens lesgeven op afstand en leerlingen volgden veel meer digitaal onderwijs dan eerder voor mogelijk werd gehouden. Wat de gevolgen van de crisis op het onderwijs zullen zijn, weten we niet. Hoe lang de crisis precies gaat duren, ook al gaan de scholen nu voorzichtig weer open, ook niet. Toen alles even stillag, ontstond ruimte voor vernieuwende ideeën.
Schooljaar = kalenderjaar
We zitten alweer in mei. Nog een paar weken te gaan en dan is het alweer zomervakantie. Daarna starten de leerlingen in een nieuw leerjaar. Maar deze weken gaan er stemmen op om het schooljaar gelijk te trekken met het kalenderjaar. Volgens deze oud-docentgeeft dat rust. Niet alleen om opgelopen leerachterstanden weg te werken, maar ook omdat je dan voldoende tijd hebt voor belangrijke evenementen die nu niet doorgaan. Bijvoorbeeld de eindmusical voor achtstegroepers, open dagen van hogescholen en universiteiten voor vo-leerlingen, de Rome-reis of stages en praktijkexamens voor mbo-studenten. Bovendien is het veel logischer om het schooljaar en het kalenderjaar gelijk te trekken en scheelt het scholen ook nog eens een hoop administratief werk.
Bekijk hier het volledige artikel.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.