Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
June 23, 2010
Artikel delen

Serious Gaming is serieus leren

Markt voor Vrede is een online beursspel speciaal bestemd voor het onderwijs dat jongeren op een creatieve manier laat kennis maken met de werking van een aandelenmarkt en hen laat nadenken over (maatschappelijke) conflicten.

Markt voor Vrede
In oktober start de vijfde editie van Markt voor Vrede. Leerlingen van tientallen scholen in Nederland doen weer mee aan dit educatieve spel, waarin dit jaar de Filipijnen centraal staan.

Aan de hand van nieuwsberichten maken ze een inschatting over hoe het staat met de mediavibe ten opzichte van het vredesproces in de Filipijnen. De aandelen in het spel zijn gerelateerd aan deze mediavibe. Op de aandelen die corresponderen met het nieuws wordt dividend uitgekeerd. Wie
het nieuws in de gaten houdt, kan op tijd de juiste aandelen kopen en veel credits verdienen. Scholieren krijgen zo spelenderwijs inzicht in de de werking van de effectenbeurs en ondertussen leren ze over de complexe processen van wederopbouw. De beste ‘handelaars’ maken kans op echte geldprijzen. De beste school wint een volledig verzorgd evenement met entertainment en educatie.

Volledig lespakket
Het project biedt ter ondersteuning een docentenhandleiding, online begeleiding voor leerlingen en een introductieles door een gastdocent. Tijdens deze les ontvangen leerlingen uitleg over het conflictgebied en het spel. Zij kunnen na de les zelfstandig met Markt voor Vrede aan de slag. Via de website kan een docent de leerlingen en hun individuele prestaties volgen.

Tijdens het project kunnen scholen ook een (ervarings)deskundige uitnodigen die met de leerlingen een gesprek aangaat over de situatie op de Filipijnen. Daarnaast biedt Markt voor Vrede een Praktische Opdracht voor de vakken economie, maatschappijleer en M&O en is het spel uitermate
geschikt om vakoverstijgend ingezet te worden.

Meer informatie en aanmelden
Meer informatie over Markt voor Vrede is te vinden op www.marktvoorvrede.nl. Scholen kunnen zich daar ook aanmelden voor deelname in de periodes 8 november t/m 10 december 2010 en 14 maart t/m 15 april 2011. Kosten zijn 75 euro per school.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS