Tip hier de redactie
Blog
Bekijk overzicht
May 25, 2009
Artikel delen

Testfase online onderwijsplatform ED*IT van start gegaan

De testfase van ED*IT, een nieuw en innovatief online platform voor het onderwijs, is vorige week woensdag (20 mei) bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid van start gegaan. Een grote groep docenten – testpiloten – was aanwezig bij de feestelijke aftrap en maakte kennis met de nieuwe online bronnenbank van de makers van Teleblik. De testpiloten dragen bij aan de definitieve versie van ED*IT die vanaf komend schooljaar beschikbaar is voor het onderwijs.

ED*IT ontsluit een enorme schat aan video’s, foto’s en achtergrondartikelen uit de collecties van archieven en musea zoals het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het Nationaal Archief. En het aantal bronnenbanken dat deelneemt aan ED*IT neemt toe. Zo is nu ook het archief van Anno, het promotiebureau voor Nederlandse geschiedenis, toegankelijk via ED*IT en krijgen gebruikers daarmee ook toegang tot meer dan 1000 artikelen over de Nederlandse geschiedenis.

In ED*IT kunnen docenten en leerlingen geschreven bronnen, filmpjes, televisieprogramma’s en foto’s online bekijken en gebruiken in werkstukken, tijdlijnen, presentaties en digitale lessen. Ook kunnen ze eigen content toevoegen. De gemaakte lessen kunnen gedeeld worden met andere docenten zodat er een grote online collectie lesmateriaal ontstaat. ED*IT is er in twee varianten: ED*IT BASIS voor het primair onderwijs en ED*IT EXTRA voor het voortgezet onderwijs.

Vanaf schooljaar 2009-2010 is ED*IT beschikbaar voor alle scholen. Maar nu al kunnen docenten werken met de ED*IT testversie, waarmee zij de talloze mogelijkheden van het platform kunnen uitproberen en waar nodig helpen verbeteren. Voor meer informatie en om zich vrijblijvend aan te melden voor de testversie kunnen geïnteresseerden terecht op de speciale website: www.ed-it.nu

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

BLIJF OP DE HOOGTE VAN AL HET ONDERWIJSINNOVATIE NIEUWS