Link: https://icthealth.nl/nieuws/radboudumc-krijgt-vier-nieuwe-ai-labs
Website www.muisinjeklas.nl over digitaal pesten
Uitgescholden worden op msn. Een anoniem dreigmailtje ontvangen. Je foto bewerkt en al terugvinden op diverse profielwebsites. Steeds meer meisjes en jongens pesten of worden gepest via internet. Wat soms begint als een geintje komt meestal hard aan bij de ontvanger. Digitaal pesten is een groeiend probleem onder kinderen en jongeren.
Daarom lanceert Technika 10 Nederland vandaag de nieuwe website www.muisinjeklas.nl. Een praktische website voor leerkrachten en ouders over veilig internetten en digitaal pesten. Mét tips, opdrachten en een cursusaanbod. Iedere leerkracht, ook de leerkracht met weinig affiniteit met de computer, kan ermee aan de slag.
Technika 10 Nederland krijgt veel vragen over digitaal pesten en is daarom gestart met deze nieuwe website. www.muisinjeklas.nl geeft leerkrachten en ouders inzicht in het internetgedrag van kinderen en jongeren en leert hen hoe ze kinderen kunnen begeleiden om op een zo veilig mogelijke manier te surfen, chatten en e-mailen. De website gaat in op de mogelijkheden die internet biedt om anderen te pesten. Hoe gaat dit pesten, bijvoorbeeld via msn, e-mail, profielwebsites en allerlei games, in z’n werk? Hoe herken je het? Hoe serieus moet je het nemen? Hoe maak je het bespreekbaar en wat kun je ertegen doen? Meer inzicht van de volwassenen betekent dat ze kinderen en jongeren beter kunnen begeleiden en hen weerbaar kunnen maken voor de valkuilen van internet. Reacties van ‘Ach, dan delete je het toch gewoon’ of ‘Dan moet je maar niet gaan chatten’ moeten snel tot het verleden gaan behoren. Digitaal pesten leidt veel te vaak tot een hoop verdriet of erger.
De Technika 10-website www.muisinjeklas.nl en het Project Digitaal Pesten zijn mede mogelijk gemaakt door subsidie van Stichting Kinderpostzegels Nederland.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.