Link: https://icthealth.nl/nieuws/radboudumc-krijgt-vier-nieuwe-ai-labs
Innovaties in de ICT en hun invloed op het onderwijs
In de Tech-podcast van Kennisnet bespreekt Michael van Wetering de meest opvallende tech-berichten en ontwikkelingen en wat dit inhoudt voor het onderwijs. Onder meer ontwikkelingen in de glasvezelmarkt, de consequenties van het gebruik van kunstmatige intelligentie en de risico’s van de afhankelijkheid van ICT komen aan bod.
Ontwikkelingen in de glasvezelmarkt, beter aanbod voor scholen?
Het AD schreef in oktober 2019 dat KPN de aanleg van glasvezelnetwerken dwarsboomt door gebruik te maken van zijn dominante positie. Dit blijkt uit een marktstudie van Autoriteit Markt & Consument (ACM). Wat betekent dit voor het onderwijs?
Artificial intelligence: toenemend gebruik, de consequenties?
We lezen bijna dagelijks berichten in het nieuws over de toepassing van artificial intelligence (AI) bij een instantie of bedrijf. Steevast leidt dat tot zorgen over mogelijke discriminatie of dehumanisering. Zo schreef NOS eerder in 2019 dat de overheid op grote schaal voorspellende algoritmes gebruikt en dat er zorgen zijn over discriminatie in het algoritme. Wat gaan we met deze bevindingen doen?
Meer weten over AI in het onderwijs? In het artikel Alles wat u moet weten over artificial intelligence in het onderwijs hebben we alle informatie voor u op een rij gezet.
Risico’s in leven, werk en onderwijs door afhankelijkheid ict
Organisaties, en met name scholen, worden steeds afhankelijker van goed werkende ict. Er is meer aandacht nodig voor de kwaliteit van software en het onderhoud aan bestaande software, zo ook bij DUO. Zo schreef ScienceGuide in oktober 2019 dat de ict-problemen bij DUO onontkoombaar zijn door de bezuinigingen in het onderwijs. Wat vraagt deze afhankelijkheid van ict van het onderwijs?
Beluister de podcast
Beluister de podcast en abonneer u via Apple Podcasts, Spotify of uw favoriete podcast-app op de Kennisnet-podcast.
Geef een antwoord
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.